moahansson

Kategori: USA 2016

Grand Canyon & Vegas Baby

Insåg när jag kollade genom här att jag inte lagt upp något från när vi var i Grand Canyon och Vegas. Jag, min syster och min moster flög till Vegas och spenderade en natt där, vi gick runt på gatorna och bara kollade en massa och det är så coolt där! Dagen efter det flög en av mina kusiner till oss och vi hyrde en bil för att ta oss till Grand Canyon där vi skulle spendera två nätter. Alltså WOOOOW har jag bara att säg om utsikten när man stod där på stenen och kollade ut. Det är så otroligt vackert och speciellt när solen höll på att gå ner, det är verkligen ett ställe jag tycker alla borde besöka om de har möjlighet till det! 
I alla fall så åkte vi tillbaka till Vegas efter dessa två dagar i Canyon. Dock följde inte min moster med oss ut den kvällen utan bara vi "ungdomar" gick ännu en runda i Vegas. 
Dagen efter där skulle vi flyga hem till American Canyon igen, där började ett problem. Jag och min syrras pass låg tydligen under sängarna i Grand Canyon vilket menades med att vi förmodligen inte skulle kunna flyga hem den dagen. Vi testade med att hotellet vi bodde på tog bild på våra pass och skickade till oss så vi kunde skriva ut dom och se om det gick att gå igenom tullen på flygplatsen ändå. När vi kom dit sa de i stort sätt på direkten att vi kunde slänga de papperna för de hjälpte oss inte. Min syster hade sitt ID med sig så hon behövde inte göra en bakgrundskoll som de fick göra på mig. Jag fick stå och svara på frågor en kille ställde till mig, han fick frågorna berättade för mig genom en telefon under tiden och jag var så nervös för egentligen ingenting. Fast han hade sagt innan att det inte är stor chans att man klara bakgrundskollen men tro fan att jag gjorde det sån tur var! Det jag fick göra när jag blev godkänd var bara att gå igenom en extra säkerhet annars var det lugnt och passen skickade hotellet till oss så vi fick de dagen efter. Allt löste sig sån tur var! Annars hade vi behövt köra tillbaka till Grand Canyon och tillbaka vilket tar 8 timmar och då hade vi förmodligen inte kommit hem den dagen.. Här är ett gäng bilder i alla fall! 

vänskap

Idag när jag var inne på Facebook så såg jag ett inlägg en tjej hade gjort till hennes bästavän då hon fyller år idag. Där de bland annat skrev "bästa vi tog oss ut i världen" men de gjorde inte det tillsammans utan med andra personer. Det jag gillade med inlägget var att de är bästavänner men de behövde inte göra deras resor tillsammans, de är kanske i olika stadier i livet och förmodligen inte kan matcha in att hitta på saker alltid tillsammans men de är fortfarande så nära vänner. En av tjejerna är borta i 6 månader tror jag det var men det spelar liksom ingen roll hur länge de är borta från varandra för de är fortfarande bästavänner. 
Jag älskar att se och läsa om sån här vänskap där man inte behöver sitta ihopa dag ut och dag in, prata med varandra dygnet runt osv och kan fortfarande vara så nära varandra när man träffas. När man reser iväg ett tag, eller ja det räcker egentligen bara med en vecka eller två och någon vän hör av sig till en under tiden man är borta, då vet man att personen verkligen bryr sig om en och vill veta hur man har det och att allt är bra.
Hade jag rest iväg i 6 månader och någon av de jag räknar som mina närmsta vänner inte hade hört av sig en endaste gång så hade jag undrat lite om det verkligen var en så bra vän.
Eftersom min kusin bor i USA och jag i Sverige så blir det ibland svårt med kommunikationen mellan varandra eftersom tiden också är olika. Vi hörs inte av varje dag och ibland kan det gå veckor mellan, kanske bara skickar en eller annan snapchat till varandra men när vi väl ringer och pratar på FaceTime är allt som vanligt mellan oss för vi vet att vi inte behöver prata varje dag. Vår vänskap kommer ändå hålla livet ut, vi är familj och banden i familjen är starkare än något annat band. Man kan bråka och tjafsa hur mycket som helst men familjen lämnar man aldrig, så länge det nu inte skulle handla om stora svek någon gör, då är det en helt annan grej. 
Men de jag anser vara min familj behöver inte heller vara genom blod, mina närmsta vänner är min familj också, ibland kan till och med vänner göra mer för en än vad ens riktiga familj gör, det är det som gör att en vänskap kan vara så sjukt stark. 

1 vecka kvar


Det börjar smyga hemlängtan fram i mig. Inte att jag saknar Sverige/Malmö men vännerna och familjen där hemma. Tiden här har både gått väldigt fort men samtidigt långsamt. 
Det är en vecka kvar här nu och ska jag vara ärlig känns det som den kommer vara väldigt lång då min syster åkte hem igår så jag är i princip själv här på dagarna och jag gör inte så mycket då utan kollar serie och äter frukost. Tänkte att jag skulle gå en runda här runt i kvarteret och ner på stranden med lite musik i öronen för att göra något och inte bara sitta inne. Ska nog sätta mig i solen sen när jag kommer tillbaka och läsa lite också så jag har någon färg när jag kommer hem eftersom jag ändå varit i ett land där det är sol varje dag i stort sätt haha.. 

bowling day


Idag stack vi och bytte en tröja och köpte en mindre resväska till både mig och syrran. Kommer nog bli övervikt på i alla fall min väska annars så köpte en resväska jag kan ha som handbagage. Efter det stack vi och åt sen bowlade. Gick mindre bra för mig och jag förlorade bägge rundorna haha.. Men det var ändå kul att spela då jag inte bowlat på år! 
Nu blir det bara att chilla resten av kvällen. Ska sätta på en film nu och lägga mig i sängen. 

Torsdag

Idag har jag och syrran börjat dagen med att träna faktiskt, vi käkade frukost och ska lägga oss i solen lite snart. Jag och Bella ska bara först måla våra naglar. 
Idag har vi inte något speciellt planerat förutom att jag och Sara ska laga middag till alla här så vi ska bara iväg senare för att köpa det som behövs för att göra tacopaj. So long!

San Fransisco

Jag och syrran fick oss en tour av Kenneth (våran farbror) runt i San Fransisco på en dag. Vi hann med och se en massa ställen och det var riktigt fint där med. Vi lunchade på Mama's & det var så sjukt gott! Kan verkligen rekommendera att käka där om ni är i San Fransisco.
Är förvånad över hur bra bilder min Iphone 6s plus tar. Alla bilder jag lägger upp är tagen med den. Funderade ju först på att köpa en kamera här men blir nog inget med det eftersom mobilen ändå tar så pass bra bilder. 
Slänger i alla fall in ett gäng bilder här från när vi körde runt den dagen. 

MacBook Air

Igår blev jag mamma till denna fina dator. Äntligen har jag en MacBook som jag velat ha ett bra tag. Det mesta är ju billigare här än i Sverige så man får passa på när man är här och köpa grejer. Har shoppat lite kläder också men inte gått bananas. 
Nu blir det lite lättare för mig att berätta om vad jag gjort här än så länge också då bilderna laddas upp hur snabbt som helst här jämfört med när jag försökte mobilblogga.. Kan bli en hel del inlägg på rad här nu bara för det men vill berätta om vissa grejer vi gjort i egna inlägg så det får bli som det blir! 

9-10 september

Yosemite var så sjukt vackert! Även om det var pain in the as att gå ca 2 mil och allt var uppför + att det var i stort sätt bara trappor så var det värt det! Vi började ganska tidigt på morgonen och det tog oss i stort sätt hela dagen att gå. Vi körde hem på eftermiddagen på lördag och var hemma vid 9 tiden. Det kändes i benen och magen två dagar efter vandringen.. Men värre träningsvärk har jag känt på! När man ser bilder från Yosemite som andra lagt upp tänker man inte att det verkligen kommer vara så vackert i verkligheten men det är det!

Having a great time

Har försökt göra inlägg här men det tar sån tid att ladda upp bilder så har inte blivit av. Är i Grand Canyon just nu och vi ska snart köra tillbaka till Vegas och flyger hem till American Canyon imorgon. Tänkte att jag skulle försöka slänga in bilder och berätta vad vi gjort än så länge då om det inte är allt för segt att ladda upp bilderna.

American canyon

Hello from the states! Vi landade i USA kl 17 på dagen i tisdags och då var klockan 2 på natten (morgon på onsdagen) i Sverige så vi var tvungna att försöka hålla oss vakna i några timmar innan vi kunde lägga oss. Vi var nog vakna i 24 timmar och helt slut var jag.
Vi har inte gjort så jätte mycket nu de första dagarna för vi har varit ganska trötta pga tidsskillnaden.
Idag har vi i alla fall varit på ett ställe där de säljer märkesgrejer billigare. Gick loss på Adidas och shoppade en hel del. Hade dock inte fått alls lika mycket grejer i Sverige för samma pris så är väldigt nöjd!
Vi käkade även på In N Out vilket var as gott.
Imorgon (fredag) drar vi till Yosemite och stannar där till lördag. Kommer säkerligen ta en hel del bilder som jag lägger upp här då.
Jag och syrran har bara solat på dagarna när de andra jobbat eller varit i skolan. Har varit så skönt och jag trivs verkligen här än så länge! Mycket mer har jag inte att skriva nu, slänger nog in ett inlägg här när vi kommer hem från Yosemite om jag tänker på det och inte är allt för trött på lördagkväll.

Upp