moahansson

30 juli

Det är jobbigt att känna att man inte vill träffa människor eller gå ut, vara med på bilder, undra vad folk tycker om mig när de ser mig. 
Jag avskyr egentligen när folk vill ta kort på mig för jag tycker aldrig bilderna blir bra, jag blir inte bra på bild när andra tar kort på mig. Trivs inte alls med min kropp och mitt utseende just nu, inget känns bra. Självklart finns det ingen annan än jag själv heller som kan ändra på detta utan det är bara jag. Det är jag som måste ta tag i att börja träna. Jag äter absolut inte dålig mat, jag är en person som inte gillar mycket onyttigt utan mer nyttig och bra mat. Sen är det klart att jag unnar mig chips, godis eller läsk ibland men jag äter/dricker inte sånt varje dag. Alla dagar i veckan äter jag hellre en fräsch sallad än att trycka i mig en stor köttbit med sås och potatis eller vad man nu har till. 
Men det krävs mer än att bara äta rätt för att gå ner i vikt och trivas med sig själv och om jag inte tar tag i det snart kommer jag bara må sämre och sämre. Jag gillar inte ens att träffa nytt folk längre på grund av att jag inte trivs med mig själv. 
- vad ska de tycka om mig när jag ser mig? 
Jag är annars en väldigt lätt person att umgås med (tycker jag) då jag har lätt för att anpassa mig i olika sällskap och har svårt för att döma personer när jag inte känner de. Självklart tycker jag inte om alla människor omkring mig och har också svårt för vissa personer men det är inget jag visar för personen eller gör så att jag skulle bli otrevlig mot hen (om det inte handlar om värsta grejerna). 

Jag älskar att vara med mig själv men samtidigt vill jag inte vara själv. På dagarna har jag inga problem med att ligga hemma och bara vila eller ja som sagt umgås med mig själv. Men det är mot kvällen/natten jag blir "stressad" i kroppen och vill göra något/inte vara själv. Jag är en kvällsmänniska verkligen. Jag får liksom lite ångest över att gå och lägga mig och sova för jag ibland vet att jag vaknar upp själv till ännu en dag där jag förmodligen inte kommer göra något för jag inte känner mig bekväm i mig själv till att gå ut. Jag behöver en person som peppar mig på livet, som drar med mig på grejer och som förstår att jag behöver hjälp till att må bättre. Men hur ska man hitta en sån person? Vem skulle bry sig om att hjälpa mig att må bättre? 

Semester har man nu och lediga dagar, lediga dagar när det är dåligt väder och man har noll motivation till att göra något på grund av vädret. Sen får man ångest av att ligga inne och inte ta vara på dagarna när man nu har semester och är ledig. Blir man någonsin nöjd i livet? Blir man någonsin nöjd med livet? Vad krävs för att man ska känna "jag lever faktiskt ett bra liv"? 
Var är min soulmate alla snackar om att man ska träffa i sitt liv och vilja dela allt med? Kommer jag någonsin känna mig ens redo för att träffa någon? Våga öppna upp mig för en person om allt och kunna vara precis den jag är. Jag vill bara att min rädsla för att träffa någon ska försvinna, att jag inte ska vara någon blyg tjej som är tillbakadragen på grund av tidigare händelser i livet och saker man sett/fått höra från andra. Är det egentligen konstigt att man är rädd för att träffa någon när ens vänner i princip bara har träffat svin till killar innan? När man varit med om att killar har svårt för att lyssna på när man säger ifrån blir man inte heller taggad på att träffa någon ny kille för kommer han också bli sur/arg för man säger nej? Hur svårt ska det vara att acceptera ett nej egentligen? Alla dessa tankar och skit som kommer upp i huvudet förstör en ibland. 

Tankar & mående

Det går upp och ner, ner och upp. 

Just nu känner jag mig värdelöst och som att allt jag gör är dåligt, spelar ingen roll vad jag gör. Det känns som jag inte kan prata med någon för det går inte att lita på en endaste person längre. Tillit är något jag har fått så svårt för och det känns som vad man än berättar för någon så berättas det vidare till en annan person. Det känns liksom inte som att man har den där personen som man kan berätta vad som helst för utan att det går vidare till någon annan vilket gör det ännu jobbigare när man inte mår bra för då känns det som att man inte har någon att prata med om hur man mår. Ingen man kan söka ”tröst” hos när man kanske behöver det. 
Jag är rädd för vad som kan hända i framtiden, vad händer om man väljer vissa grejer? Kommer det gynna en eller inte? Jag är rädd för att göra förändringar för jag inte vet vad som kommer hända och jag gillar inte att inte ha ”kontroll” över vissa saker. Är absolut inget kontrollfreak i livet direkt men vissa grejer har man gärna kontroll över. 
Jag känner ingen glädje av att gå och lägga mig för att sen vakna upp till ännu en dag där jag inte känner att jag mår bra. Jag vill liksom inte somna för att veta att jag vaknar upp till samma känsla. Jag har så mycket ”rädsla” som hindrar mig i livet när det gäller vissa grejer och hur jag ska komma förbi det vet jag inte. 
Jag kan ibland tycka att det känns som de jag pratar med egentligen inte alls ens tycker om mig och ”spelar” trevlig mot mig bara för att de måste så att säga, att det blir påtvingat liksom. ”Tycker de verkligen om mig eller spelar de bara”, den tanken har dykt upp ett antal gånger varje dag den senaste veckan. ”Säger hen så bara för att vara snäll eller menar den det”. 
Jag hatar dessa tankarna och denna känslan, när livsglädjen är nere på noll.

i´m coming home

Nu är jag äntligen påväg hem till Malmö. Det har gått bra att jobba dessa dagarna men jag har haft sån hemlängtan, lyckan att få komma hem idag är stor. Det var ganska stor skillnad att jobba i Göteborg jämfört med Malmö. De har mer att göra, alltid något att göra så man kan inte chilla på samma sätt alls som jag kan i Malmö men det har även varit skönt att ha att göra hela tiden då tiden går snabbare. Köket är även mindre och inte uppbyggt på samma sätt som vi har det så det var lite klyddigt tyckte jag. De har varit super trevliga som jag jobbat med vilket också har fått mig att "må" bättre när jag bara egentligen velat åka hem. Värk har jag dock i kroppen, vet inte om det var hotellsängen eller om det är att jag arbetat med kroppen mer än vad jag brukar och inte suttit ner något under mina pass. 
Så skönt att jag är ledig imorgon, får se om jag orkar göra något när jag kommer hem ikväll. Är framme i Malmö vid 20 men har varit vaken sen 05:30 så det har varit en lång dag.. Mamma ville bort till mitt jobb och ta en öl då de visar finalen av melodifestivalen där men får se hur jag gör med det. 
Kände bara för att skriva här av någon anledning, när jag skriver igen (om jag skriver igen) vet man aldrig. Ciao

10 maj

Sitter i skrivande stund i Göteborg på centralen här och väntar på att klockan ska bli 14:00 så jag kan få tillgång till mitt hotellrum. Är i Göteborg för att jobba på Bee här då de har kris med personal i köket. Om jag tycker detta ska bli kul? Absolute inte och hade helst sluppit. Känner inte en endaste person här, eller känner en som jobbar här men ingen annan. Jag avskyr att göra sånt här ensam, det är liksom som att åka på en resa ensam i en stad du inte känner någon. Har haft sån ångest inför det här och hoppas att dagarna går snabbt. Ska vara här från onsdag till lördag sen får jag åka hem igen. Har inte varit på Bee i Göteborg innan + att det precis varit menybyte och jag har inte lärt mig den nya menyn alls vilket gör att jag tycker det är jobbigt att komma in där och ska jobba på direkten. De har dubbelt så mycket gäster än vad vi har om inte mer om dagarna vilket gör att jag känner mig ännu mer osäker. Tänk dig att du blir "tvingad" till att göra något du inte alls känner dig bekväm med, som du verkligen känner ångest över. Det är så jag känner över detta. Förhoppningsvis kommer det gå mycket bättre än vad jag tror och det är säkert ingen fara alls men just nu känns det bara piss. Det är när man måste göra något sånt här som man märker att man inte alls gillar att vara ensam, eller att göra något man inte brukar. Att man är beroende av att ha/vara nära någon man känner och inte timmar bort. Fy jag avskyr denna känslan och vill bara få bort den. 

Sist jag skrev här var om mormor, att det blivit sämre med henne och att hon själv sagt att hon snart kommer dö. Den 16 april hände det. På en natt förändrades hennes tillstånd och allt var över. "Turen" jag hade var att jag varit där dagen innan då mamma hade fått ett samtal om att hon nog inte skulle överleva helgen och rätt hade de ju. Även om jag inte fick någon kontakt med henne när jag var där så kändes det bra att fått vara där ändå. Jag har dock inte riktigt nog förstått att jag aldrig kommer få träffa henne igen, att jag aldrig kommer få skratta åt hennes roliga kommentarer hon kunde slänga ur sig. Få se henne skratta och le, bara få vara med henne. Det jobbigaste har varit att se mamma så ledsen som hon varit, när hon gråtit så mycket att det hörs som hon knappt kan andas. Jag tror det har påverkat henne hårdast och det är jobbigt bara att vara ifrån henne nu i 4 dagar för jag vet hur hon mår och jag vill inte hon ska vara själv. Tanken av att jag själv skulle förlora min mamma är fruktansvärd och dagen det händer känns som att hela min värld kommer kollapsa.
Tänk vad snabbt livet kan förändras. Det är egentligen sjukt att något sånt måste hända för att man ska tänka extra på att ta vara på de personer man har omkring sig och vara tacksam för de. Det är så lätt att ta folk för givet och det ska man aldrig göra. Aldrig.

ibland är det bara jobbigt

Just nu känner jag mig inte alls stabil i livet känslomässigt. Det händer mycket. Det jobbigaste är att mamma berättade idag när hon kom hem från att ha hälsat på mormor som är på ett boende i Osby att mormor sagt att hon vet att hon snart kommer dö och hon vill inte dö ensam. Det är inte bra med henne och det känns som att vilken dag som helst kommer det vara över för henne. Det är jobbigt för alla i familjen. Jag vet inte hur jag ska hantera det heller då jag aldrig haft någon nära mig som gått bort innan. Hälsade på henne för någon vecka sen och hon har ingen ork till något. Hon sover hela tiden för hon får tabletter som ska ta bort smärtan hon har. Det var jobbigt bara att se henne och hur hon förändras. Hon är inte sig själv heller personlighetsmässigt. Hon har svårt för att komma ihåg vissa personer och det är jobbigt för dom men de vet att hon inte menar något illa och att hon inte kan hjälpa det. Jag vill bara spendera dagarna med henne så hon inte får vara själv, vilket hon inte kommer vara nu heller för både min mamma och hennes systrar turas om nu att vara med henne så hon har någon vid sin sida. Jag vill bara hinna träffa henne innan det är slut. Jag måste träffa henne innan det är slut. 
Finaste bästa du mormor 

3 månader senare

Men tjingelin! Det var inte igår man loggade in och skrev här inte. Vet inte hur många gånger jag faktiskt tänkt skriva men känns som jag har så mycket att skriva pga att jag inte skrivit något på så länge att när jag väl tänkt göra ett inlägg har jag struntat i det. Men nu när jag sitter på jobb och inte har något att göra så tänkte jag faktiskt, varför inte? Spelar ingen roll om det blir ett super långt inlägg eller inte bara jag får skriva ut det som har hänt sen sist man checkade in här. 

November månad var ju månaden jag fyllde hela 20 år! Vuxen på riktigt nu skulle jag säga. Jag firade min födelsedag med att först bli utbjuden på lunch av Linda (en tjej som bor hos oss). Efter det tog jag mig hem för en lång dusch innan Emelie, Matilda och Iida kom hem till mig och käkade tacos innan vi gick till Möllan för att dricka någon öl. Kvällen blev faktiskt inte så lång men jag var nöjd med det. Dagen efter blev jag bjuden på fika av Julia och fick ett fint Carolina Gynning glas av henne, mitt fösta till och med så blev super glad för det! Blev även överraskad av jobb när jag kom in och skulle jobba kvällen innan jag fyllde år av detta fina ni ser nedanför. Man blir så glad när man blir överraskad sådär! 


Något roligt som "byggdes" upp nedanför mig på gatan var en liten minirestaurang som blev väldigt populär för folk. Varje dag när jag gick ut på balkongen för att ta en cigg stod det en klunga med folk runt den för att ta bilder, stod till och med i tidningen om det och togs upp på nyheterna. Men självklart får inget sånt stanna hur länge som helst utan en dag hade någon slagit sönder det vilket jag inte alls förvånas över, var mer förvånad över att folk inte hade förstört det tidigare faktiskt. 

Har även hunnit med att fira bästa Emelies 25-års dag! Dock blev det strul och jag kom inte dit förrän ganska sent pga jobb.. Men jag fick i alla fall fira henne en stund! 
Nyår har även varit och då jobbade jag faktiskt på dagen. Var tveksam på om jag skulle göra något på kvällen eller inte då jag inte hade speciellt många valmöjligheter. Men tog mig till slut efter 12-slaget till en klubb min bror var på och som han även jobbar lite på. Stannade där till runt 3 tiden tror jag klockan blev sen cyklade jag hem och däckade. 
Har fått upp kontakten ganska bra med min kära vän Matilda som jag gick med i samma klass när jag gick på drottning blanka. Hon är en vän till mig som jag faktiskt inte behöver träffa ofta men som allt är som vanligt med när vi träffas. Vi har tagit en fika lite då och då nu och jag älskar det. Hon är så jävla härlig att hänga med och vi är ganska lika samtidigt som vi inte alls är lika. 
Hänger mycket annars också med Emelie och Julia, vi har haft två kvällar nu i Januari där vi bara umgåtts, druckit vin och snackat skit. Även Elin har varit med dessa kvällarna och det har varit sjukt kul att träffa henne igen. I lördags sågs vi sist och då åt vi först hemma hos Julia, först var planen efter det att vi skulle spela biljard men det var fullt på bägge ställena och väntetiden var upp till en timme så vi bestämde oss för att gå hem till mig och körde "Fuck, Marry, Kill" i någon timme innan de begav sig hem. 

Vad jag annars gör är att jobba för det mesta så klart. Försöker umgås så mycket jag kan med vänner när jag är ledig eller innan/efter jag jobbat. Har träffat William också för någon dag sen som jag heller inte sett på hur länge som helst känns det som. 
Min kusin från USA (Tilda inte Isabella denna gången) har varit här i Sverige och hälsat på i 2 veckor så henne har jag fått spendera tid med också. Känns skönt att komma närmre och närmre henne också eftersom hon är familj. 
Något att se fram emot är väl nästa måndag och tisdag. Då åker jag upp till Stockholm med jobb för QX-galan där vi är nominerade i årets restaurang i år igen! Vi vann ju förra året så vi hoppas på samma vinst denna gången! Har även bokat biljetter till den nya 50 Shades som kommer ut nästa vecka. Ska se den på söndagen med min kära kollega på jobb. Annars har jag väl inte mycket mer nu att skriva faktiskt. Ska inom stan i veckan för att hitta något att ha på mig på galan, hinna färga håret också så det är fräscht och fint. Här är en sista bild för detta inlägget på min lilla son Sixten. Ha de! (tills jag uppdaterar igen vilket ingen vet när det blir lol)

Välkommen november

Hela veckan har bara varit jobb förutom i måndags när jag var ledig. Skulle varit ledig idag också men så blev det inte utan är på jobb just nu. Kväll imorgon också så händer inget kul denna helgen förutom på söndag då jag ska träffa Julia på dagen. Helt sjukt vad jobb kan få en att känna sig ensam när man inte får något tid över till att träffa sina vänner och att dessutom känns som att de slutar höra av sig för de vet att jag nästan alltid jobbar. Det känns bara ganska piss med livet just nu och jag har en dålig känsla i kroppen/huvudet hela tiden pga detta. En glad bild i alla fall jämfört med detta deprimerande inlägget..
Just det! Denna månaden fyller man ju hela 20 år dessutom. Hoppas i alla fall min födelsedag kommer bli någorlunda bra.

höst och storm

Denna veckan har jag varit ledig onsdag och torsdag. Träffade ju Iida och Matilda i onsdags vilket var så kul. Vi måste bli bättre på att ses oftare än vad vi gör! I torsdags var jag först en sväng på Ikea med mamma och på kvällen gick vi till Scania (Kb's pub eller vad man ska kalla det) och drack denna goda drink (på bilden nedan) till vår middag som vi även åt där. Åt deras sallad med kyckling och dra mig baklänges vad god den var! Kommer definitivt gå dit och käka den igen och man fick verkligen mat för pengarna dessutom, orkade inte ens äta upp allt. 
Igår var det den 28 oktober vilket betydde att mamma fyllde år. Jag jobbade dock på dagen och hängde sedan med henne till KB där några av hennes vänner var för att fira henne. Drack dock inte speciellt mycket då jag hade huvudvärk.. Börjar jobba om 1,5 timme så ska fräscha till mig nu så det är klart innan jag ska gå dit. Inte alls pepp på jobb idag då huvudvärken fortfarande sitter i en del och jag känner mig bara allmänt trött och seg. Hoppas det blir bättre tills jag ska jobba. 
Är i alla fall ledig sen både imorgon och på måndag så får se om jag kanske hittar på något. Hade varit kul att gå på bio, ha filmkväll med en kompis eller bara fika/käka middag och snacka en massa skit. Är sååå sugen på tacos förresten.. Har inte ätit det på hur länge som helst så det kanske man ska ta och äta imorgon.. 
Fick förresten med mig en vit hoodie från Bik Bok i onsdags när jag, Matilda och Iida gick en runda på stan. Ääääälskar den verkligen! Inget speciellt med den, det står "So Basic" bara på framsidan men den är så skön. Har i princip levt i den sen i onsdags haha.. För 349 kr har du en likadan! 

tankekväll

Nu ikväll tog jag fram min externa hårddisk för att leta upp en bild på mig och Julia då hon fyllde hela 20 år idag! (eller blir igår om man ska vara exakt eftersom klockan är över 00).
Men i alla fall så kollade jag igenom en hel del bilder och även videos vilket fick mig att tänka tillbaka på när man var yngre och livet var lättare på något sätt. Man behövde inte bry sig lika mycket om saker och ta en massa ansvar på samma sätt som idag. Nu är jag själv snart 20 år, har gått ut skolan, har ett fast jobb och försöker flytta hemifrån. Ett jobb kan du inte "skita" i på samma sätt som med skolan. Orkade man inte gå till skolan någon gång ringde man och sjukanmälde sig eller bara helt enkelt sket i att gå dit. Skulle jag skita i att gå till jobbet hade jag inte haft något jobb kvar, sjukar man sig förlorar man pengar på det. Jag har jobbat flera gånger även när jag varit sjuk och inte mått bra just för pengarna och för att ingen annan har kunnat hoppa in och jobba för mig. Man får inget studiebidrag längre så man har ju verkligen noll inkomst om man inte har något jobb nu. Man får börja betala sina räkningar själv (inte för att man har lika mycket som ens föräldrar) men det är ändå något man inte behövde tänka på innan liksom. 
Jag saknar allt festande, har haft såna sjuka kvällar med så himla underbara människor. Tänker också bara på alla människor man har träffat genom livet och hur kul man har haft med alla. Från att vara hur bra vänner som helst med vissa till att knappt ens säga hej eller bara le när man ser varandra är så sjukt märkligt egentligen. Jag är super tacksam för de vännerna jag har idag och skulle absolut inte byta ut de mot några andra! Ändå kan jag tänka på hur det hade varit om man fortfarande hade varit vän med vissa personer, för en del av de man umgåtts med har ju faktiskt fått en att må rent ut sagt bäst i deras omgivning. 
Nu festar jag i princip aldrig vilket faktiskt är tråkigt när man haft så pass kul innan när man druckit. Fast egentligen, man behöver inte alkohol för att ha kul men det blir väl lite "extra" roligt när man dricker. Någon blir för full och gör sjuka grejer som de aldrig kanske skulle gjort om de varit nyktra, man skämmer ut sig och tänker oftast inte på vad andra tycker. Man lever livet helt enkelt. Hade jag fått leva om vissa år hade jag verkligen ändrat på många delar av livet och val man gjort. Vissa människor kan jag idag undra hur jag egentligen ens kunde umgås med, att man kan vara så blind för vissa personer och hur de faktiskt betedde sig. Förstår inte hur ungdomar faktiskt kan vara så sjukt dumma och försöka vara "coola" genom att trycka ner en annan person. Sånt fick jag ofta se/höra när jag gick i högstadiet och kände mig faktiskt själv utsatt för sånt genom min högstadietid. Om den populära personen hatade en person skulle alla i dennas omgivning hata den också, hur sjukt är inte det egentligen? Jag hoppas verkligen att de som går i högstadiet nu inte beter sig så utan faktiskt att föräldrar uppfostrar deras barn med lite mer vett i skallen. 
Jag bara kände att jag behövde skriva av mig på något sätt och få ut en del av allt i huvudet innan den kollapsar av alla tankar som springer runt just nu. Det finns så mycket i mitt huvud just ikväll kan jag säga efter tittandet på bilderna. Man saknar så många personer och så många stunder. Ibland tänker man ju på om man kanske skulle höra av sig till vissa, men man är väl ofta för feg för att göra det eller tänker att den man hör av sig till inte känner samma. Fast egentligen, livet är för kort för att tänka på sånt. Man ska göra det man känner för och skiter det sig så går livet vidare. Då har man heller inget att ångra sig för att man inte gjort liksom. 

Monday again

Läget denna måndagen? Det är bra, förkylningen har inte helt släppt än men den är på väg så förhoppningsvis kan jag gå till gymmet någon dag denna veckan. Det är så typiskt att alltid när jag vill till gymmet blir jag småsjuk och inte kan träna eftersom det inte är bra när man är förkyld.
Jobbade kväll både i fredags och lördags så mycket mer än det gjorde jag inte denna helgen. Oliver kom hit en runda igårkväll och innan dess på dagen fick jag mysa med en 5 månaders gammal bebis.
Jobb står på schemat idag från 17-21:30 och imorgon 11-17 så ska hem till Emelie och hänga en stund imorgon när jag slutat. På onsdag är jag ledig och ska träffa Matilda och Iida på en fika, minns inte sist jag träffade Matilda så det ska bli kul! Hon är en sån vän jag inte behöver träffa på hur länge som helst men som ändå alltid finns där.
Nu ska jag ta ett bad och njuta lite innan jag ska gå och jobba.

let's chill


Denna söndagen börjades med att äta brunch med min bror och mamma, efter det har jag faktiskt inte gjort något annat än att ta det lugnt och bara mysa inne. Det är så ruggigt ute och enligt mig så ska man bara mysa och bara göra exakt vad man vill på söndagar, speciellt när hösten/vintern är kommen. Sen är en del av förkylningen också kvar så vill bara ta det lugnt faktiskt. 
Ska laga ihop lite middag till mig nu och äta den framför något avsnitt av en serie eller en film om jag hittar någon som kanske lockar mig. Kollar i princip aldrig på film längre, säger alltid att jag ska men slutar alltid med att jag kollar serie istället. Känns som de flesta filmerna nu för tiden inte är så himla bra längre, man kan liksom hur lätt som helst räkna ut hur filmen kommer vara och sluta och det tycker jag inte är speciellt kul. Som tex kärleksfilmer, de blir kära sen händer något och de bråkar eller gör slut men hela filmen slutar med att de blir kära igen och så lever de lyckliga i alla sina dagar. Tror faktiskt att jag mest gillar filmer som är verklighetsbaserad eller action/drama filmer. Sen är det ju faktiskt aldrig heller fel på att kolla på komedier, de är nog faktiskt den enda filmkategorin som jag aldrig kommer tröttna på, så länge filmen är rolig då såklart haha.. 
Kaaaanske tar mig ut en runda efter jag ätit bara för att komma ut en stund idag och få lite frisk luft, kan bli väldigt seg och få ont i huvudet av att bara vara inne också en hel dag. Man behöver komma ut lite varje dag för att inte bli helt knäpp också haha! 

Trötter

Sådäääär, ännu en arbetsvecka avklarad vilket känns så skönt. Från och med nu ska vi ha stängt på söndagar vilket också är jätte skönt då man vet att man alltid nu har en ledig dag garanterat. Imorgon ska jag äta brunch med mamma och min bror, han kommer ner från Hässleholm. Annars blir det nog en lugn söndag, som dom ska vara liksom. Ska bara ta mig en dusch nu sen faktiskt lägga mig och kolla på film med lite lösgodis som jag tog mig ut och köpte igårkväll för att få lite frisk luft eftersom jag bara vilade hela dagen annars igår så förkylningen skulle bli bättre, vilket den blivit också!

Lediga fredag

Idag skulle jag egentligen jobbat från 11-22:30 men en kollega ville byta pass så jag blev ledig idag, vilket var super skönt då jag kunnat vila hela dagen. Har tyvärr åkt på en förkylning och hostar även så det skadade inte med att kunna ligga hemma idag.
Dock frestar dom mig på jobb med att gå bort en runda där då en av kockarna bakat och frågade om jag ville komma förbi en stund och smaka haha.. Får dock se hur jag gör, har inte ens ätit middag än och har precis lagt mig i badet för att koppla av lite.
Annars kommer i alla fall inte göra mycket mer idag, jobbar 11-22:30 imorgon så.

Grand Canyon & Vegas Baby

Insåg när jag kollade genom här att jag inte lagt upp något från när vi var i Grand Canyon och Vegas. Jag, min syster och min moster flög till Vegas och spenderade en natt där, vi gick runt på gatorna och bara kollade en massa och det är så coolt där! Dagen efter det flög en av mina kusiner till oss och vi hyrde en bil för att ta oss till Grand Canyon där vi skulle spendera två nätter. Alltså WOOOOW har jag bara att säg om utsikten när man stod där på stenen och kollade ut. Det är så otroligt vackert och speciellt när solen höll på att gå ner, det är verkligen ett ställe jag tycker alla borde besöka om de har möjlighet till det! 
I alla fall så åkte vi tillbaka till Vegas efter dessa två dagar i Canyon. Dock följde inte min moster med oss ut den kvällen utan bara vi "ungdomar" gick ännu en runda i Vegas. 
Dagen efter där skulle vi flyga hem till American Canyon igen, där började ett problem. Jag och min syrras pass låg tydligen under sängarna i Grand Canyon vilket menades med att vi förmodligen inte skulle kunna flyga hem den dagen. Vi testade med att hotellet vi bodde på tog bild på våra pass och skickade till oss så vi kunde skriva ut dom och se om det gick att gå igenom tullen på flygplatsen ändå. När vi kom dit sa de i stort sätt på direkten att vi kunde slänga de papperna för de hjälpte oss inte. Min syster hade sitt ID med sig så hon behövde inte göra en bakgrundskoll som de fick göra på mig. Jag fick stå och svara på frågor en kille ställde till mig, han fick frågorna berättade för mig genom en telefon under tiden och jag var så nervös för egentligen ingenting. Fast han hade sagt innan att det inte är stor chans att man klara bakgrundskollen men tro fan att jag gjorde det sån tur var! Det jag fick göra när jag blev godkänd var bara att gå igenom en extra säkerhet annars var det lugnt och passen skickade hotellet till oss så vi fick de dagen efter. Allt löste sig sån tur var! Annars hade vi behövt köra tillbaka till Grand Canyon och tillbaka vilket tar 8 timmar och då hade vi förmodligen inte kommit hem den dagen.. Här är ett gäng bilder i alla fall! 

Hemkommen


Hemkommen är jag för en vecka sen nu. Har absolut haft ett bättre dygn är dagen jag flög hem, var liksom på resandes fot i cirka 15-16 timmar och var vaken i över ett dygn för att inte somna för tidigt när jag kom hem och försöka att inte få jetlag. Men det har jag haft.. Den senaste veckan har jag inte haft det super lätt med att somna och har fortfarande lite svårt för det.. Men annars känns det bra att vara hemma i Sverige igen, dock hade det inte behövt vara så fruktansvärt kallt som det är, och kallare lär det ju bara bli också. 
Ölade med Julia i fredags på möllan, var så kul att träffa henne igen efter att varit borta! Träffade även Emelie den kvällen för hon ville jag skulle komma inom Ice som ligger vid mig innan jag gick hem den kvällen. På lördagen jobbade jag från 12-22:30 och på söndagen innan jag träffade Iida jobbade jag 16-20:30. 
Tråkigt nog känner jag att en förkylning är på gång vilket jag verkligen inte vill ska hända nu. Var förkyld och sjuk en gång förra året och det var det värsta. Brukar i princip aldrig vara sjuk så när jag väl blir det är det ett helvete måste jag säga. 
Är på jobb just nu men det är ganska dött så sitter och kollar serie och dricker te så min hals inte börjar göra mer ont än vad den gör. Jobbar imorgon och lördag. Ledig på fredag så får se om jag hittar på något, vill gärna hitta på något så får höra runt med vänner vad de har planerat. 
Kanske slänger in något mer inlägg om sista veckan i USA som jag var där själv eftersom min syster åkte hem en vecka tidigare än mig. Har säkert en del bilder jag kan dela med mig av också som jag inte visat. Nu ska jag i alla fall återgå till min serie! 

vänskap

Idag när jag var inne på Facebook så såg jag ett inlägg en tjej hade gjort till hennes bästavän då hon fyller år idag. Där de bland annat skrev "bästa vi tog oss ut i världen" men de gjorde inte det tillsammans utan med andra personer. Det jag gillade med inlägget var att de är bästavänner men de behövde inte göra deras resor tillsammans, de är kanske i olika stadier i livet och förmodligen inte kan matcha in att hitta på saker alltid tillsammans men de är fortfarande så nära vänner. En av tjejerna är borta i 6 månader tror jag det var men det spelar liksom ingen roll hur länge de är borta från varandra för de är fortfarande bästavänner. 
Jag älskar att se och läsa om sån här vänskap där man inte behöver sitta ihopa dag ut och dag in, prata med varandra dygnet runt osv och kan fortfarande vara så nära varandra när man träffas. När man reser iväg ett tag, eller ja det räcker egentligen bara med en vecka eller två och någon vän hör av sig till en under tiden man är borta, då vet man att personen verkligen bryr sig om en och vill veta hur man har det och att allt är bra.
Hade jag rest iväg i 6 månader och någon av de jag räknar som mina närmsta vänner inte hade hört av sig en endaste gång så hade jag undrat lite om det verkligen var en så bra vän.
Eftersom min kusin bor i USA och jag i Sverige så blir det ibland svårt med kommunikationen mellan varandra eftersom tiden också är olika. Vi hörs inte av varje dag och ibland kan det gå veckor mellan, kanske bara skickar en eller annan snapchat till varandra men när vi väl ringer och pratar på FaceTime är allt som vanligt mellan oss för vi vet att vi inte behöver prata varje dag. Vår vänskap kommer ändå hålla livet ut, vi är familj och banden i familjen är starkare än något annat band. Man kan bråka och tjafsa hur mycket som helst men familjen lämnar man aldrig, så länge det nu inte skulle handla om stora svek någon gör, då är det en helt annan grej. 
Men de jag anser vara min familj behöver inte heller vara genom blod, mina närmsta vänner är min familj också, ibland kan till och med vänner göra mer för en än vad ens riktiga familj gör, det är det som gör att en vänskap kan vara så sjukt stark. 

1 vecka kvar


Det börjar smyga hemlängtan fram i mig. Inte att jag saknar Sverige/Malmö men vännerna och familjen där hemma. Tiden här har både gått väldigt fort men samtidigt långsamt. 
Det är en vecka kvar här nu och ska jag vara ärlig känns det som den kommer vara väldigt lång då min syster åkte hem igår så jag är i princip själv här på dagarna och jag gör inte så mycket då utan kollar serie och äter frukost. Tänkte att jag skulle gå en runda här runt i kvarteret och ner på stranden med lite musik i öronen för att göra något och inte bara sitta inne. Ska nog sätta mig i solen sen när jag kommer tillbaka och läsa lite också så jag har någon färg när jag kommer hem eftersom jag ändå varit i ett land där det är sol varje dag i stort sätt haha.. 

bowling day


Idag stack vi och bytte en tröja och köpte en mindre resväska till både mig och syrran. Kommer nog bli övervikt på i alla fall min väska annars så köpte en resväska jag kan ha som handbagage. Efter det stack vi och åt sen bowlade. Gick mindre bra för mig och jag förlorade bägge rundorna haha.. Men det var ändå kul att spela då jag inte bowlat på år! 
Nu blir det bara att chilla resten av kvällen. Ska sätta på en film nu och lägga mig i sängen. 

Torsdag

Idag har jag och syrran börjat dagen med att träna faktiskt, vi käkade frukost och ska lägga oss i solen lite snart. Jag och Bella ska bara först måla våra naglar. 
Idag har vi inte något speciellt planerat förutom att jag och Sara ska laga middag till alla här så vi ska bara iväg senare för att köpa det som behövs för att göra tacopaj. So long!

San Fransisco

Jag och syrran fick oss en tour av Kenneth (våran farbror) runt i San Fransisco på en dag. Vi hann med och se en massa ställen och det var riktigt fint där med. Vi lunchade på Mama's & det var så sjukt gott! Kan verkligen rekommendera att käka där om ni är i San Fransisco.
Är förvånad över hur bra bilder min Iphone 6s plus tar. Alla bilder jag lägger upp är tagen med den. Funderade ju först på att köpa en kamera här men blir nog inget med det eftersom mobilen ändå tar så pass bra bilder. 
Slänger i alla fall in ett gäng bilder här från när vi körde runt den dagen. 

MacBook Air

Igår blev jag mamma till denna fina dator. Äntligen har jag en MacBook som jag velat ha ett bra tag. Det mesta är ju billigare här än i Sverige så man får passa på när man är här och köpa grejer. Har shoppat lite kläder också men inte gått bananas. 
Nu blir det lite lättare för mig att berätta om vad jag gjort här än så länge också då bilderna laddas upp hur snabbt som helst här jämfört med när jag försökte mobilblogga.. Kan bli en hel del inlägg på rad här nu bara för det men vill berätta om vissa grejer vi gjort i egna inlägg så det får bli som det blir! 

9-10 september

Yosemite var så sjukt vackert! Även om det var pain in the as att gå ca 2 mil och allt var uppför + att det var i stort sätt bara trappor så var det värt det! Vi började ganska tidigt på morgonen och det tog oss i stort sätt hela dagen att gå. Vi körde hem på eftermiddagen på lördag och var hemma vid 9 tiden. Det kändes i benen och magen två dagar efter vandringen.. Men värre träningsvärk har jag känt på! När man ser bilder från Yosemite som andra lagt upp tänker man inte att det verkligen kommer vara så vackert i verkligheten men det är det!

Having a great time

Har försökt göra inlägg här men det tar sån tid att ladda upp bilder så har inte blivit av. Är i Grand Canyon just nu och vi ska snart köra tillbaka till Vegas och flyger hem till American Canyon imorgon. Tänkte att jag skulle försöka slänga in bilder och berätta vad vi gjort än så länge då om det inte är allt för segt att ladda upp bilderna.

American canyon

Hello from the states! Vi landade i USA kl 17 på dagen i tisdags och då var klockan 2 på natten (morgon på onsdagen) i Sverige så vi var tvungna att försöka hålla oss vakna i några timmar innan vi kunde lägga oss. Vi var nog vakna i 24 timmar och helt slut var jag.
Vi har inte gjort så jätte mycket nu de första dagarna för vi har varit ganska trötta pga tidsskillnaden.
Idag har vi i alla fall varit på ett ställe där de säljer märkesgrejer billigare. Gick loss på Adidas och shoppade en hel del. Hade dock inte fått alls lika mycket grejer i Sverige för samma pris så är väldigt nöjd!
Vi käkade även på In N Out vilket var as gott.
Imorgon (fredag) drar vi till Yosemite och stannar där till lördag. Kommer säkerligen ta en hel del bilder som jag lägger upp här då.
Jag och syrran har bara solat på dagarna när de andra jobbat eller varit i skolan. Har varit så skönt och jag trivs verkligen här än så länge! Mycket mer har jag inte att skriva nu, slänger nog in ett inlägg här när vi kommer hem från Yosemite om jag tänker på det och inte är allt för trött på lördagkväll.

Welcome september

Jaha då var vi officiellt inne på hösten skulle jag vilja säga då det är september nu. Tycker dock det ska bli mysigt med att få används lite tjockare kläder och halsduk. Komma hem från kylan in i värmen och dricka en kopp te till en film/serie. Sååååå mysigt!!Har jobbat hela veckan förutom idag och är ledig både imorgon och lördag. Har en del att fixa inför resan som sagt. Har i alla fall köpt en resväska som är skit snygg!! Även fixat mig en iPhone 6plus och jag älskar den redan. Trodde det skulle bli jobbigt med att den var så stor men tog mig någon timme sen var jag såld. Idag har jag, mamma och Dory åkt och hälsat på mormor. Blir så glad av att se henne glad som hon var idag. Allt kan hända medan jag är borta och ville verkligen hunnit träffa henne innan jag åker, hon är trots allt 92 år. Käkade även kebab nu med Olli ikväll och ska snart sova då jag imorgon ska göra fransarna kl 11 och fixa lite innan Emelie och Iida kommer för Emelie ska färga håret och Iida vill jag självklart träffa innan jag åker! På lördag ska jag springa på stan igen med mamma för att köpa det sista innan vi ska på kalas kl 6. Senare på kvällen där blir det antingen öl på Möllan eller moriskan, får se hur det blir.. Söndag jobbar jag kväll och på måndag tar jag flyget till Oslo för jag och syrran flyger därifrån till USA på tisdag. Kikar förmodligen in här innan dess men ville bara göra en liten update.