moahansson

Näst sista dagen i Kroatien

Då blev det måndag och vi var uppe i bra tid för att köra till båten. Efter två timmar var vi i Split igen och körde ut på motorvägen för att ta oss till Plitvice Lakes. Körningen dit tog 2-3 timmar och jag fick inte alls mycket sömn natten till denna dagen så jag passade på att vila lite där bak. 
Plitvice Lakes var magiskt fint och vi gick runt där i säkert 3 timmar innan vi kände oss färdiga där och var taggade på att köra till lägenheten vi skulle sova i över natten för att äta pizza och dricka bubbel i och med att det var sista kvällen där. Tyvärr så blev det inte så för när vi kommer tillbaka till bilen och ska köra märker vi att något inte riktigt stämmer. Vi går ut och kollar flera gånger runt på bilen om något är fel, efter en bra stund upptäcker Julia att det är fel på framdäcken. När bilen var rakt parkerat så stod ena hjulet åt sidan. Vi ringde de vi hyrt bilen av och de sa att de skulle skicka en ny bil till oss asap, vi trodde ju absolut inte att det skulle ta allt för långt tid utan att bilen skulle skickas i alla fall inom minst en timme. 4,5 timme senare kommer äntligen den jävla bilen efter många samtal och det var bäckmörkt ute. Trötta satte vi oss i den nya hyrbilen och körde mot lägenheten. Vi var väl där runt 12 tiden och gick och la oss ganska direkt då vi skulle vara utcheckade kl 10 och vi tänkte dra någonstans och äta frukost innan vi skulle köra till flygplatsen. 
När vi vaknar på morgonen, packar vi ihop oss och ska gå ut till bilen. Vad tror ni inte har hänt oss nu? Ingen bil stod parkerad utan på morgonen hade den blivit bortbärgad. Sån tur var hittade Julia ett nummer som hon ringde och de hade bilen. 45 min senare och lite money fattigare hade vi bil igen och svängde snabbt inom Tommys för lite mat vi köpte med oss när vi skulle köra till flygplatsen. Vi var där i hyfsad tid ifall att det skulle varit något strul med bilen när vi lämna tillbaka den osv. 
Jag kan erkänna att jag var nervös inför denna resan och när vi kom dit, mest nog pga att det är första resan jag gör med vänner. Man är ju van att ha med sig någon familjemedlen och det blir ju ens tryggpunkt på ett annat sätt. Men jag är jätte tacksam för denna resan och att jag fått dela den med just Elin och Julia! Har haft det så sjukt bra och vi har haft riktigt roligt dessa dagarna. Det har varit så skönt att vi är så likasinnade och respekterar varandra, allt har flutit på så bra under hela resan. Denna resan är verkligen en av de bästa jag gjort i livet! Ska bli kul att förhoppningsvis göra fler reser med dessa tjejerna! 
Tänkte att bilder från Plitvice Lakes slänger jag upp i ett eget inlägg så får ni en bild på en palm jag tog foto på innan vi körde på båten här. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas