moahansson

vänskap

Idag när jag var inne på Facebook så såg jag ett inlägg en tjej hade gjort till hennes bästavän då hon fyller år idag. Där de bland annat skrev "bästa vi tog oss ut i världen" men de gjorde inte det tillsammans utan med andra personer. Det jag gillade med inlägget var att de är bästavänner men de behövde inte göra deras resor tillsammans, de är kanske i olika stadier i livet och förmodligen inte kan matcha in att hitta på saker alltid tillsammans men de är fortfarande så nära vänner. En av tjejerna är borta i 6 månader tror jag det var men det spelar liksom ingen roll hur länge de är borta från varandra för de är fortfarande bästavänner. 
Jag älskar att se och läsa om sån här vänskap där man inte behöver sitta ihopa dag ut och dag in, prata med varandra dygnet runt osv och kan fortfarande vara så nära varandra när man träffas. När man reser iväg ett tag, eller ja det räcker egentligen bara med en vecka eller två och någon vän hör av sig till en under tiden man är borta, då vet man att personen verkligen bryr sig om en och vill veta hur man har det och att allt är bra.
Hade jag rest iväg i 6 månader och någon av de jag räknar som mina närmsta vänner inte hade hört av sig en endaste gång så hade jag undrat lite om det verkligen var en så bra vän.
Eftersom min kusin bor i USA och jag i Sverige så blir det ibland svårt med kommunikationen mellan varandra eftersom tiden också är olika. Vi hörs inte av varje dag och ibland kan det gå veckor mellan, kanske bara skickar en eller annan snapchat till varandra men när vi väl ringer och pratar på FaceTime är allt som vanligt mellan oss för vi vet att vi inte behöver prata varje dag. Vår vänskap kommer ändå hålla livet ut, vi är familj och banden i familjen är starkare än något annat band. Man kan bråka och tjafsa hur mycket som helst men familjen lämnar man aldrig, så länge det nu inte skulle handla om stora svek någon gör, då är det en helt annan grej. 
Men de jag anser vara min familj behöver inte heller vara genom blod, mina närmsta vänner är min familj också, ibland kan till och med vänner göra mer för en än vad ens riktiga familj gör, det är det som gör att en vänskap kan vara så sjukt stark. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas