moahansson

tankekväll

Nu ikväll tog jag fram min externa hårddisk för att leta upp en bild på mig och Julia då hon fyllde hela 20 år idag! (eller blir igår om man ska vara exakt eftersom klockan är över 00).
Men i alla fall så kollade jag igenom en hel del bilder och även videos vilket fick mig att tänka tillbaka på när man var yngre och livet var lättare på något sätt. Man behövde inte bry sig lika mycket om saker och ta en massa ansvar på samma sätt som idag. Nu är jag själv snart 20 år, har gått ut skolan, har ett fast jobb och försöker flytta hemifrån. Ett jobb kan du inte "skita" i på samma sätt som med skolan. Orkade man inte gå till skolan någon gång ringde man och sjukanmälde sig eller bara helt enkelt sket i att gå dit. Skulle jag skita i att gå till jobbet hade jag inte haft något jobb kvar, sjukar man sig förlorar man pengar på det. Jag har jobbat flera gånger även när jag varit sjuk och inte mått bra just för pengarna och för att ingen annan har kunnat hoppa in och jobba för mig. Man får inget studiebidrag längre så man har ju verkligen noll inkomst om man inte har något jobb nu. Man får börja betala sina räkningar själv (inte för att man har lika mycket som ens föräldrar) men det är ändå något man inte behövde tänka på innan liksom. 
Jag saknar allt festande, har haft såna sjuka kvällar med så himla underbara människor. Tänker också bara på alla människor man har träffat genom livet och hur kul man har haft med alla. Från att vara hur bra vänner som helst med vissa till att knappt ens säga hej eller bara le när man ser varandra är så sjukt märkligt egentligen. Jag är super tacksam för de vännerna jag har idag och skulle absolut inte byta ut de mot några andra! Ändå kan jag tänka på hur det hade varit om man fortfarande hade varit vän med vissa personer, för en del av de man umgåtts med har ju faktiskt fått en att må rent ut sagt bäst i deras omgivning. 
Nu festar jag i princip aldrig vilket faktiskt är tråkigt när man haft så pass kul innan när man druckit. Fast egentligen, man behöver inte alkohol för att ha kul men det blir väl lite "extra" roligt när man dricker. Någon blir för full och gör sjuka grejer som de aldrig kanske skulle gjort om de varit nyktra, man skämmer ut sig och tänker oftast inte på vad andra tycker. Man lever livet helt enkelt. Hade jag fått leva om vissa år hade jag verkligen ändrat på många delar av livet och val man gjort. Vissa människor kan jag idag undra hur jag egentligen ens kunde umgås med, att man kan vara så blind för vissa personer och hur de faktiskt betedde sig. Förstår inte hur ungdomar faktiskt kan vara så sjukt dumma och försöka vara "coola" genom att trycka ner en annan person. Sånt fick jag ofta se/höra när jag gick i högstadiet och kände mig faktiskt själv utsatt för sånt genom min högstadietid. Om den populära personen hatade en person skulle alla i dennas omgivning hata den också, hur sjukt är inte det egentligen? Jag hoppas verkligen att de som går i högstadiet nu inte beter sig så utan faktiskt att föräldrar uppfostrar deras barn med lite mer vett i skallen. 
Jag bara kände att jag behövde skriva av mig på något sätt och få ut en del av allt i huvudet innan den kollapsar av alla tankar som springer runt just nu. Det finns så mycket i mitt huvud just ikväll kan jag säga efter tittandet på bilderna. Man saknar så många personer och så många stunder. Ibland tänker man ju på om man kanske skulle höra av sig till vissa, men man är väl ofta för feg för att göra det eller tänker att den man hör av sig till inte känner samma. Fast egentligen, livet är för kort för att tänka på sånt. Man ska göra det man känner för och skiter det sig så går livet vidare. Då har man heller inget att ångra sig för att man inte gjort liksom. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas