moahansson

en tanke som blev flera

Något jag tänkt och funderat på den sista tiden är vad man egentligen får ut av livet eller vad man vill få ut. När jag tänker efter så strävar väl de flesta människorna på att hitta sig en partner (om det så är en tjej eller kille) att leva med, skaffa barn och hela köret. Det känns ganska tråkigt när jag tänker efter att alla förmodligen har den tanken om detta liv. 
Kan tycka att det låter ganska sjukt, för alla strävar efter samma sak. Tjäna pengar, skaffa familj, försörja sina barn tills de kan stå på egna fötter och sen gå i pension. Därför känner jag också att jag vill göra så mycket som möjligt innan jag skaffar mig denna familj. Jag vill kunna tänka tillbaka på min ungdom och känna att shit vad jag gjorde mycket istället för att man tänker på saker man ville göra men inte har gjort. Jag vill kunna berätta allt för mina barn sen när jag väl har egna och sen berätta för deras barn när jag blir mormor om hur det var på min tid.
Bara det låter sjukt tycker jag, att jag förmodligen kommer bli någons mormor i livet. Jag kommer också bli gammal och skrynklig. Jag kommer vara med om förluster i livet som bara jag tänker på dom nu inte förstår hur jag kommer kunna komma över de eller leva med det.
Hur jag tänkte på livet för 5 år sen och hur jag tänker idag är så olika. Jag märker själv hur jag har mognat genom åren och hur man växer som person. För 5 år sen brydde jag mig så mycket om vad andra tyckte om mig, vad personer tyckte om mina kläder osv. Idag bryr jag mig inte ett skit om vad folk tycker, gillar inte någon det jag har på mig eller hur jag ser ut så kliar det inte mig någonstans för i vilket fall som helst så finns det säkert 1000 personer i världen som hade gillat det jag har på mig och hur jag är som person. Om inte ännu fler människor än 1000 med tanke på hur många vi faktiskt är på jorden. Och med det menar jag inte att jag har världens bästa självförtroende och tror jag är störst bäst & vackrast utan att man lär sig att leva med hur man ser ut och hur man är. Man accepterar sig själv. Jag har lärt mig hur personer i min omgivning fungerar och jag vet vad som gör de upprörda och vad som kan skapa bråk. Det finns hur mycket som helst jag hade kunnat säga till folk men gör inte det för att inte skapa bråk jag vet hade skapats i så fall. Nu är det inte så att jag går runt och döljer grejer osv haha men det finns saker man undviker att säga helt enkelt. Tex kommentarer man hade kunnat lägga när någon berättar något men man lägger inte den för man vet att personen inte hade uppskattat att höra just det.
Något jag dock känner själv att jag måste bli bättre på är att säga ifrån när jag inte vill göra vissa grejer osv, att stå upp mer för mig själv och bry mig om vad som får mig att må bra. Om jag verkligen inte vill någonstans så ska jag inte dit tex. Att man säger vad man tycker och tänker i passande lägen för jag vet att jag egentligen faktiskt är för snäll och gör säkert varje vecka saker jag egentligen inte orkar eller vill för att andra vill det och för att jag inte vill göra de sura eller också för att göra de glada. Men jag antar att det också är sånt man gör för sina vänner ibland, saker man inte vill gör man ändå för att personen mår bra av det. Dock känns det inte alltid speciellt ömsesidigt på den fronten, eller ja egentligen inte ofta alls men det är också sånt jag ignorerar vilket jag kanske inte borde. 
Om jag ska vara ärlig hade jag just nu velat packa en väska och flytta någonstans där ingen vet vem jag är. Bara träffa en massa nytt folk och starta ett nytt liv. Det ska jag också göra någon gång, just nu hindrar så klart skolan och pengar det. Men någon gång i livet ska det hända. Ska börja göra fler saker jag själv mår bra av och vill göra.
Jag har blivit en ganska tråkig person den senaste månaden men har tappat livsglädjen lite. Har inte mycket ork till något, konstant huvudvärk varje kväll, hänger mest hemma. Har blivit en tråkig person och jag hatälskar det för samtidigt som det är segt att bara ligga hemma så är det så skönt.
Okej så jag började med att skriva här om vad de flesta får ut av livet och skriver helt plötsligt om hur jag blivit som person osv. Antar att jag har en hel del i mitt huvud egenligen och kanske borde skriva av mig rejält någon gång.  Borde dock lägga mig nu istället

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas