moahansson

livets snabbaste sommarlov

Kan knappt själv ens förstå att det har gått 2 månader sen jag slutade skolan. Känns som det bara gått någon vecka och att lovet precis har börjat men ikke har det gjort det. Om inte annat så har det varit det tråkigaste sommarlovet jag haft i mitt liv. Tänk egentligen när man var lite och lekte på fritids hela sommarlovet eller bara knackade på hos kompis och frågade om den ville komma ut och leka. Man kunde roa sig själv genom att göra armband, spela något spel eller leka med sina barbies. Nu krävs det nästan pengar för att kunna göra något och det är något som är svårt att få tag i bara sådär genom att knäppa med fingrarna. 
Det finns så mycket jag egentligen hade velat göra detta lovet. Åka till Liseberg, ta tåget över till Damnark och spendera en dag där eller flera. Det ligger ju så pass nära att det är konstigt att man inte är där mer ofta än vad man är. Hade så gärna velat åka utomlands detta lovet också men det fanns det heller inga pengar till. Mitt lov har mer eller mindre bestått av att kolla på serie/filmer. Träffa någon kompis då och då eller bara ligga inne. K-U-L!
Det sorgliga är att jag hellre hade gått i skolan dessa 2 månaderna än att vara ledig. Då är det fan illa måste jag erkänna. Har inte heller mått så bra detta lovet måste jag också erkänna. Har nog aldrig känt mig så ensam som jag gjort under dessa månaderna. Fick nog en kväll och kunde inte ens sluta gråta, men skönt var det att få ut allt. Har aldrig vaknat med så svullna ögon som jag hade morgonen efter, det såg ut som att jag hade blivit slagen så svullna de var.
Dock har jag även lärt mig detta lovet vad jag ska prioitera mer och mindre. Känt vilka vänner som verkligen står en nära och vilka som man gärna lägger lite mer åt sidan. Även vissa vänner som jag känner att jag måste börja träffa oftare vilket bara är positivt.
Något jag mer ska fokusera på är skolan och träning nu också. Jag ska sätta mer press på mig själv och få högre betyg än ett E (godkänt) vilket jag alltid annars har strävat efter att få då det är det lättaste betyget att nå såklart. Nu menar jag inte att jag ska på A (MVG) på alla inlämningar och prov, för att få det så måste man plugga så in i och jag känner själv att jag inte kommer orka/klara det. Men samtidig ska man aldrig säga aldrig för vem vet, kanske kommer jag nå upp till de betyget då alla kan det bara man kämpar. Men om jag lyckas med att fokusera mer i skolan och få högre betyg än E så kommer jag vara hur stolt som helst ändå så länge jag har gjort det jag kan och det bästa jag kan. 
Träningen är som sagt något jag mer också vill fokusera på. Jag har lite extra att ta i som jag är duktig på att dölja genom att ha stor tröjor på mig, vilket jag dock älskar att ha. Gillar inte kläder som sitter tight och slimmat utan hellre en storlek större så man har något att röra sig i. Men eftersom att jag förmodligen inte kommer ha mycket att göra efter skolan om dagarna förutom att plugga om jag har någon inlämning eller något prov så tänkte jag att jag ska fortsätta med mina intervall träningar och gå ut och gå lite längre rundor. Det skadar aldrig att röra på sig och några promenader i veckan gör sitt. Mamma och jag bestämde att vi ska köpa gymkort i November när jag blir 18 på 24/7 då man måste ha fyllt det för att kunna träna där. Då kommer vi sticka dit tillsammans och kunna pressa varandra till att fortsätta vilket jag tycker är bra. Jag vill ha någon som står och pushar mig till att köra in i det sista och om vi har bestämt dagar vi ska gå dit så kan jag ju inte heller skita i det utan då ska mamma dra mig ur lägenheten om det så behövs.
Jag själv känner att detta året i skolan kommer bli ett bra år och jag ska göra mitt bästa i alla lägen. Jag ska få mig själv att må bra både på insidan och trivas med utsidan. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas