moahansson

Dröm

Något jag verkligen vill just nu är att packa alla mina saker och ta nästa flyg härifrån. Jag är 16 år, snart 17 och har hela livet framför mig. Jag vill att det ska börja från och med nu. Att jag ska kunna bestämma själv vad jag får och vill göra. Jag är så trött på att vara här. Något jag egentligen borde vara tacksam över att jag går i skolan, att jag har någonstans att bo och att jag får i mig mat/dryck varje dag och det är jag. Men att vi ungdomar måste gå i skolan, får inte göra något förrens vi är 18, tycker jag suger. Jag vill upptäcka nya ställen, känna mig fri och kunna göra vad jag vill när jag vill. 
I Sverige känner jag inget av det där. Jag känner mig instängd och fast här. Jag har gjort samma sak i ungefär 10 år nu varje dag. Man går i skolan, åker hem och äter något sen träffar man någon kompis, klockan 10-11 ska man vara hemma för sova. Samma sak dag ut och dag in. Det händer inget nytt för det finns inte ett skit att göra! De flesta ungdomarna har inte ens pengar till att kunna göra något. Vi tröttnar på våra liv och på att ingenting händer. 
Jag är så sjukt trött på detta att det står mig rakt upp i halsen. Jag tänker på det verkligen varje dag. "Fixa pengar så du kan komma härifrån, snart är du 18 då kan du göra vad du vill". Men samtidigt är det ju hur bra som helst att ha en utbildning vilket leder till att jag är fast här i minst 3 år till. Döda mig snabbt känner jag. 
Åh vad jag är skoltrött. Jag vill bara hoppa av skolan och börja jobba på direkten! Har nog aldrig innan varit så här trött på att behöva gå i skolan. Visst har jag det ganska bra i och med att jag börjar 12 alla dagar förutom onsdag men det räcker inte. Man vill bara ha det bättre och bättre inte sant? Alla vill ha det bättre och bättre. Man nöjer sig inte med det lilla som är bra utan strävar alltid efter bättre eller att bli bättre. 
Turkiet är faktiskt det stället jag vill flytta till som jag känner just nu och kommer säkert känna samma sak om ett år. Det beror verkligen inte på att jag träffade Frank där eller något sånt. Det beror på miljön där, hur allt är där. Man känner sig glad hela tiden, folket där är verkligen super trevliga! Jag kan säga att när jag var där så var mitt självförtroende verkligen på topp! Men när man kommer hem till Sverige så känns det inte som att man räcker till för att man inte har de där märkeskläderna, det där långa snygga håret, den perfekta hyn och den snyggaste kroppen. I Turkiet bryr dom sig inte ett skit om hur du ser ut för dom är trevliga mot alla! Så har vi det inte här eller har jag fel? Självklart kan det bli för mycket med trevligheten där men jag tror man vänjer sig och till slut så vet ju folket där att man bor där vilket gör att dom inte frågar var man är ifrån, dom säger inte att det är billigt och bra utan dom vet redan att man vet allt det där. Att kunna ligga och sola på dagarna medan man jobbar på kvällen hade varit underbart. Jag hade i alla fall velat jobba i en bar helt klart! Tänk så mycket turister man hade träffat, så mycket folk man hade sett och hur kul är det inte att se när folk dansar? Åh jag vill bara dit nu!!! 
Tänk dig själv in i detta. Du vaknar på morgonen, äter frukost i lägenheten som du har hyrt för sommaren eller som du rättarsagt kanske till och med bor i. När du har ätit så går du ner på stranden och ligger där från 10 till 1-2 för att gå och äta lunch med din kompis eller kille som du bor med. Efter det lägger ni er vid stranden igen och ligger där fram till 5-6 för att sen åka hem och först vila en stund innan du ska börja duscha/fixa dig inför jobb. Du börjar jobba runt 11 tiden på kvällen i en bar, folk kommer dit och festar och bara lever livet vilket du får möjligheten att se. Folk som är lyckliga och har det underbart just i den baren du jobbar i. 
Tänk dig ett sånt liv, för mig är det faktiskt en dröm. Några av er tycker kanske inte alls att det låter som ett roligt liv utan hade hellre stannat i Sverige och jobbat där. Men det är min dröm. 
Från det ena till det andra så är jag tacksam för att vi har det bra i Sverige och att alla barn/ungdomar har rättighet att gå i skolan gratis. Men samtidigt så kan man inte tänka på att folk har det dåligt och vissa inte får gå i skolan i andra länder eftersom att vi är vana vid detta. Visst kan man tänka lite extra och faktiskt skänka pengar varje månad till något företag som rädda barnen eller något liknande för då har man ändå försökt göra något för de som inte har mat för dagen osv.. Eftersom att vi är uppväxta med att få mat varje dag, få gå i skolan varje dag så kan inte vi sätta oss in i att de andra barnen längtar efter att få gå i skolan. Det fungerar bara inte så! Vi kan inte hjälpa att de inte får gå i skolan eller inte får mat för dagen. Tro mig om jag hade kunnat göra något åt det så hade jag, tror alla hade gjort det! Men så lätt är det tyvvär inte, jag önskar att det var det! 
Nu blev detta värsta långa texten som säkert ser ut som en deprimerad text för de som inte orkar läsa det. Jag behövde bara få skriva av mig lite vilket jag inte gjort på ett tag känns det som. Jag har egentligen mycket mycket mer som jag vill skriva ut men vet inte om jag vill göra det eftersom att jag inte vet alls vilka som läser detta egentligen. Klart så vet jag att vissa av mina vänner läser denna bloggen dagligen och ibland har jag till och med fått sms av de om att jag ska uppdatera för att de ska ha något att läsa haha.. Well här fick ni något långt att läsa. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas