moahansson

ung & dum

Något jag har funderat på är när föräldrar säger att de är besvika och man gör bara saker man inte får göra. Egentligen så gjorde nog de själv saker de inte fick göra när de var i ens ålder. 
De försöker oftast få en att inte göra en massa misstag i livet vilket jag kan förstå men samtidigt så är det okej att man gör misstag för hur ska man annars kunna lära sig vad som är bra och inte bra. Om man inte får uppleva dåliga/sämre saker i livet så vet man ju inte hur det är eller om det är så extremt dåligt egentligen. Det är som tex mat, om man inte smakar hamburgare hur ska man då kunna veta om det är gott eller inte? Vi måste få testa nya saker och leva livet.
Visst har våra föräldrar gått igenom saker vi inte har gjort kanske men de har ju lärt sig bra saker av det, eller rättarsagt att det inte är bra. Hur många ungdomar röker inte? Hur många ungdomar har inte testat att röka på, dricka, ta droger? De flesta gör det och antingen gillar dom det eller inte. Självklart är det inte bra att gilla att röka vanlig tobak eller något annat och det är jätte många ungdomar som håller på med skit men det kommer en tid i livet då man förmodligen kommer känna att det räcker. Det finns jättemånga vuxna som har rökt när de var yngre och slutat när de blev äldre, vissa röker fortfarande och har inte kommit till den stunden där de känner att det räcker. 
Jag röker själv och hade faktiskt aldrig kunnat sluta just nu. Ofta får jag höra "det är inte bra att röka", "tänkt på din hälsa", "jag rökte också när jag var i din ålder". OKEJ!?!? SOM ATT JAG INTE HAR HÖRT DET TILLRÄCKLIGT OFTA OCH ATT JAG INTE ÄR MEDVETEN OM NÅGOT OM DET. Vi ungdomar är inte helt hjärntvättade och fattar ingenting! Vi vet redan allt det där. 
Vi kommer supa oss fulla och spy som svin, vi kommer misslyckas flera gånger om men vi kommer också bli bättre om person. Vi kommer bli starkare och fatta egna beslut som kanske kommer påverka en resten av livet eller göra så att man lyckas med något väldigt bra. Vi måste få ta egna beslut om saker och få ordning på livet själva.
När vi väl behöver hjälp då kommer vi att fråga efter till någon av föräldrarna. Jag har själv inte velat ringa min mamma för att hon ska komma och hämta mig när jag har varit vädligt så full men jag har ändå gjort det för annars hade någon förmodligen ringt ambulansen och då hade socialen blandats in. Din mamma och pappa kommer alltid finnas där när det är något. Om du inte vet vem du ska ringa så ring alltid till din mamma eller pappa, den du förmodligen har bäst relation med ringer du ju så klart. De kanske kommer bli arga eller besvikna men även glada för att du hörde av dig till de. Att du vågar höra av dig till de när det är något. 
Jag är otroligt glad över att jag har ringt min mamma när det har varit sånna situationer. Och självklart har hon blivit upprörd just för stunden men sen har hon lugnat sig och sagt förlåt för hon blev arg.
Man måste leva livet när man kan och det är när man är ung. Så till de som läser detta, lev verkligen livet så länge du kan. Om du vill festa så gör det, gör vad fan du vill så länge du kan!  

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas